WEBSHOPPEN ER FERIELUKKET. VI ÅBNER IGEN D.12 AUGUST 2024

Kimplanter og gødning

Nu er vi endelig kommet til den nye så-sæson. Og igen i år er der mange, der spørger om gødning af kimplanter. Hvornår må man gøde, hvilken gødning skal man bruge, og hvor ofte?.. Kimplanterne må først gødes, når de har udviklet de første 2 par ægte blade.
Man kan godt gøde med almindelig gødning, men man skal fortynde den anbefalet dosis i minimus 3 dele. På denne måde vil man sikre sig, at kimplanternes sarte rødder ikke blive svitset. Husk, at de små, og generelt alle planter, skal altid vandes inden man tilføje gødning.
Har man ikke gødning i nærheden, må man prøve med min metode. Jeg gøder dem med ganske almindelig gær. Ved denne metode kan man gøde alle kimplanter - uanset om det er blomster eller grøntsager.
Jeg blander 10 gram gær i 0,5 liter lunken vand, tilføjer 1 tsk sukker og lad det trække i ca. 1 time. Derved har jeg en såkaldt koncentreret væske, som jeg fortynder med 2,5 liter vand.
Jeg vander alle mine kimplanter inden jeg gøder, og derefter tilføjer jeg et par spsk. med "gær-gødningen" til hver plante.
Gær bakterier stimulerer jordens mikroorganismer, som hjælper de unge kimplanter med at optage mikro og makro elementer hurtigere og mere optimalt.
Dette er måden jeg gøder mine kimplanter de første par gange, med 2 uges mellemrum.
Spøg endelig, hvis du i tvivl om noget.

2 comments

  • Kan man gøde jordbærplanter med gæropløsning

    Charlotte Elsebeth Holst Jensen
  • Halløj Elena
    Du skriver “suppeskeer”, men mener du ikke “spiseskefuld”, som du viser på billedet?
    Knus Pernille

    Pernille

Leave a comment