WEBSHOPPEN ER FERIELUKKET. VI ÅBNER IGEN D.12 AUGUST 2024

September 2020

.. september - sommerferie har jeg holdt, men det har haven ikke ..

Jeg nyder de lune og lyse dage i haven - det er utroligt, at der er mere at se på nu, end der var juli og august. 

 

 

Hortensies blomstene skifter farver næsten dagligt, smukke georginer og gladiolus er kommet i fuld flor - selv mine Petunier, som blev sået i foråret, blomstrer vild.

 

 

Det er årstiden, hvor jeg begynder at samle frø fra blomster, og materialer til efterårets og vinterens dekorationer. Nogen stauder deles og plantes om - det planlægger jeg hvert år, men glemmer det lige så nemt igen, da der foregår meget både i haven og i drivhuset her i sensommeren. Men så har jeg skabt nogle små overraskelser til mig selv til foråret. 😊

 

 

Trods en våd og kold juli måned, er der en imponerende tomathøst fra drivhuset. Især de engelske sorter som "Tigrella" og "Black Russian" viste sig meget modstandsdygtige overfor svampesygdomme. Dem vil jeg hel sikker så næste år. De giver et rimeligt stort udbytte og smager super godt. Men de hyped  "Banan fødder" og "Casanova" kræver, efter min mening, ret meget, og har ingen smag.  De var ikke succesfulde for mig. 

 

 

Jeg har, i flere år sået bøftomater. I år har jeg sået "Pink Daddy" og dem er jeg meget imponeret over. Den største i denne måned vejer 487 gram, og der har været, og er forsat, rigtig mange frugter på planterne.  De sidste vil jeg plukke inden oktober og vil lægge til eftermodning inde.

 

 

Så ja - det er en tid med meget aktivitet. Der høstes bær som lægges på frost til senere brug. Der syltes og inspirationen til næste års staudehave spire frem i baghovedet.....

Men der er, heldigvis, også lidt tid til at være kreativt.

 

 

Vi siger snart farvel til sommeren og jeg håbe på, at det lune og skønne vejr bliver ved lidt længere i år.. 😊

Tak fordi du kigget forbi - på gensyn i oktober .. 

Leave a comment