Gratis fragt ved ordrer over 299,- kr / OBS! Vi leverer kun i Danmark!

August 2021

Her i slutning af sommeren høster vi meget i vores haver.

Mange af os har det samme dilemma hvert år – der er endnu masse bær i fryseren fra det sidste år.

Jeg har en fantastisk kage opskrift, som indeholder frosne bær.

 

Opskriften stammer fra mit hjemmeland og hedder ”Charlotte-kage” som baseret på æbler tilsat frosne kirsebær, men jeg bruger alle slags bær med stor succes.

Den er altid et stor hit og meget nem og hurtig at lave. Man kan servere den både til hverdag og som en lækker dessert til gæster – jeg serverer den lun med vaniljeis til.

Jeg har, med en stor succes, forkælet min familie og gæster med den kage i flere år og vil, derfor, gerne dele opskriften med jer.

 

Ingredienser:

Opskriften passer til en form på ca. 30x30 cm, og kan halveres til en mindre bageform.

300 g smør stuetemperatur (meget vigtigt)

250 g sukker

6 æg

400 g hvedemel

1,5 tsk bagepulver

1 tsk vanilje

4 styk mellemstore æbler

2 vandglas frosne bær (lad dem ligge i fryseren til sidste øjeblik)

Ellers kan man bruge: rabarber i små stykker, kirsebær, solbær, hindbær, brombær osv.

Man kan evt drysser mandel flager på toppen inden kagen stillet i ovn.

Fremgangsmåde:

Vær OBS på, at det er normalt at kagemassen er meget tyk til sidst, da der er mere frugt end selveste dejen

Brug kun frosne bær i dejen til sidst, da optøede bær vil give kagen en grødet konsistens.

¤ Varm ovnen op i til 180 grader på ”oven og under varme ” eller ”traditionelt ovn funktion

¤ Fjern kernehuset fra æbler og skær dem med skrald i ikke for små stykker

¤ Pisk smør med sukker og vaniljesukker (Der kan godt ser ud som om, at massen skiller lidt – det gør ikke noget, melet vil rette den op)

¤ Tilsæt æggene enkeltvis til massen bliver ensartet

¤ Tilsæt hvedemel og bagepulver

¤ Bland æblestykker i dejen og tilsæt frosne bær, fordel massen jævnt i formen og tving den lidt mod bunden med en paletkniv.

Kagen stilles i midten af den forvarmede ovn og bages 35-40 minutter, eller til toppen har fået en god gylden farve.

Velbekomme – kagen kan blandt anden serveres lun med vaniljeis 😊

 

 

Leave a comment