GRATIS FRAGT ved ordrer over 299,- kr. / OBS! Vi leverer kun i Danmark

Trendy tørrede blomster

Buketter af Immortelias – eller tørrede buketter som de blev kaldt i Europa, frem til slutningen af middelalderen. 

Har du lagt mærke til, hvor dyre tørret blomster blevet?

Tørret blomster har ramt en trend, - de anvendes i stor stil som buketter, hvor de giver et anderledes, og for nogen, - et mere romantiske udtryk. En værtindegave med en buket af tørrede blomster har også den fordel, at den har en holdbarhed på flere måneder, uden nogen form for pleje med vand og næring. 

 

 

For mig er det ikke et valg mellem friske eller tørrede buketter. Det er altid opløftende med friske blomster, men selv de mest holdbare blomster har en begrænser levetid, og ønsket om at nyde dem længst muligt, kan ofte ende med en noget trist buket. 

Det er omvendt med tørrede blomster i buketter og dekorationer, som har en lang holdbarhed og forlænger perioden, hvor man kan nyde planternes skønheden.

Kun kreativiteten sætter grænser for anvendelsen af tørrede blomster. En lille buket af lavendel, bundet med jutesnor, kan friske op i alle badeværelser. En buket af tørrede rug med korn og markblomster, kan give vores stilrene skandinaviske køkkener lidt varme og charme. 

 

 

Udover klassiske buketter, er tørrede blomster meget anvendelige i dekorationer. Her kommer de virkelig til sin ret i f.eks. en lille flettet kurv, en lerkrukke begroet med mos, eller andre naturmaterialer som understreger den organiske naturlige stil.   

Langt de fleste blomster, som anvendes i tørrede buketter eller dekorationer, kan man meget nemt så i sin egen have. 

 

 

Praktiske tips til at klippe og tørre blomster:

Blomsterne hænges med hoved nedad i mindre buketter, så blomster ikke presser hinanden. Find et tørt og skyggefuldt sted, hvor der ikke kommer fugt på de ophængte blomster. Fugt kan give nogle grimme pletter som gør blomsten uanvendelige. Når du bruger dem i buketter eller dekorationer, skal de placeres et sted uden direkte sollys, da de ellers vil blive afbleget hurtigt. 

  • Evigblomst – klippes, når nederste række blade på blomsten lige er åbnet, eller når man lige kan se midten af blomsten.
  • Statice – klippes når blomstring er i fuld gang.
  • Amaranth – klippes i starten af blomstring.
  • Kaninhale /Lagurus/ - klippes, når de flotte haler er tørre og lyse.
  • Gomphrena og Ammodium – klippes, når blomsten åbner sig helt.
  • Craspedia /drumstick – klippes, når blomsten fuld udviklet. Kan efter tørring farves i andre farver.
  • Nigella - klippes efter blomsterne har dannet tørre frøstande.
  • Cellosia – klippes når blomstring nået sin top.

Der er findes rigtig mange planter til tørrede buketter, Japansklantern, forskellige græsarter, Judaspenge, Tidselkugle, Mandstro og mange andre.

Vi har også mange stauder i vores haver, som også kan tørres - Røllike, Astilbe, Brudeslør og mange andre.

 

 

Og et lille tip fra mig: Når du tørre en Evigblomst, kan man med fordel stille den i vand med vegetabilsk glycerin. (50 ml glycerin* : 100 ml vand)  Blomsterstilkene stilles i blandingen et par uge, derefter er de tørre og kan de bruges til dekorationer. På den måde, stabiliserer man blomsternes intensive farver og forlænger dens holdbarhed.

Vi har et bredt udvalg af evighedsblomster i vores butik - kig under afsnittet  Sommerblomster 

Held og lykke med dine tørrede blomster 

*) Glycerin kan købes på Apoteket 

Indsend en kommentar